Bel: 085 8888 004ma-vr, 09:00 - 17:00

Bieden jullie ook
losse operakaarten aan?

Lees het antwoord op deze vraag

  • Teatro di San Carlo (Napels, Italië)

Betrouwbaar en veilig boeken

Betrouwbaar en veilig boeken

Stadsinformatie

Welkom in Napels (Napoli). Napels is de op twee na grootste stad van Italië en ligt op korte afstand van de enige actieve vulkaan in Europa, de Vesuvius. Napels is een van de oudste en meest cultuurrijke steden in Europa. Het Centro Storico (historisch centrum) staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De grote aantallen architectuurschatten, majestueuze palazzos, kastelen en kerken brengen elke cultuurliefhebber in vervoering. Te midden van het verwaarloosde stucwerk vindt u hier eeuwenoude fresco's en marmeren sculpturen, naast een fantastisch uitzicht over de baai. Napels is veel meer dan alleen de geboorteplaats van de pizza. U vindt hier ook vermaarde chef-koks die fantastische zeevruchtengerechten, pasta en vleesragouts opdienen. En uiteraard smaken die hier nog beter als u weet dat ze uit Napels zelf komen.

In Napels bevindt zich het onvolprezen Real Teatro di San Carlo, dat meer dan recht doet aan zijn adellijke titel. Dit onmiddellijk naast het Koninklijk Paleis gelegen theater is het oudste nog altijd in gebruik zijnde operagebouw ter wereld.

Rondreizen in Napels

Napels is een betrekkelijk eenvoudige plaats voor een ontdekkingstocht met het openbaar vervoer of te voet. De meeste belangrijke bezienswaardigheden, inclusief het Teatro San Carlo, zijn te vinden in het compacte, verkeersvrije stadscentrum. Het openbaar vervoer per bus is uitstekend geregeld en een plaatselijke spoorweg verbindt de buitenwijken met het Stazione di Napoli Centrale (Centraal Station). Lijn 1 van de metro verbindt het Centraal Station met het historisch district van Napels. U kunt ook uiteraard één van de vele taxi's nemen, maar dat is niet goedkoop!

Bezienswaardigheden in Napels

Teatro San Carlo (San Carlo Theater)

Dit grandioze theater, dat op de Werelderfgoedlijst staat, is voor operaliefhebbers een absoluut hoogtepunt van schitterende architectuur en fantastische akoestiek. Het werd geopend in 1737 en is tientallen jaren ouder dan het beroemde La Scala in Milaan. Het is het oudste nog altijd in gebruik zijnde en voor het publiek toegankelijke operagebouw ter wereld. Let op het koninklijke wapen boven het proscenium of voortoneel, de zes verdiepingen tellende rijen loges rond de Koninklijke Loge en het plafond met de weergaloze fresco's. Voor een kijkje achter de schermen zijn in het weekend rondleidingen mogelijk. Teatro San Carlo is een must voor operaliefhebbers!

Locatie: Piazza del Plebiscito, naast het Koninklijk Paleis

Bereikbaarheid te voet: Het theater ligt op 37 minuten lopen van het Centraal Station.

Bereikbaarheid per taxi: De eenvoudigste manier om bij het theater te komen is per taxi. Vervoer van en naar de voorstelling is echter bij de meeste operareizen inbegrepen.

Bereikbaarheid per metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Municipio. Daarvandaan is het maar 6 minuten lopen naar het Teatro San Carlo. 

Kathedraal van Napels (Duomo di San Gennaro)

Deze 13e-eeuwse gotische kathedraal bevindt zich in het noordoostelijke deel van het historisch district en is gewijd aan de schutspatroon van Napels, San Gennaro. In de reusachtige Duomo kunt u fantastische kunst, beeldhouwwerken en fresco's bezichtigen. Hier vindt u ook de oorspronkelijke 4e-eeuwse Basilica Sant Restituta, de oudste kerk van Napels. De fresco's zijn het werk van de Italiaanse schilder Domenichino. Hij had een gewapende bewaker om hem te beschermen tegen jaloerse collega's. Zijn overlijden was vermoedelijk te wijten aan vergiftiging. Na zijn dood werd het werk voltooid door Lanfranco.

Locatie: Via Duomo 147, Spaccanapoli

Bereikbaarheid te voet: De kathedraal ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het station, via de Via Piazza Giuseppe Garibaldi en Via dei Tribunali.

Bereikbaarheid per metro: De dichtstbijzijnde metrostations zijn Museo, ten westen van de kathedraal, of Porta Nolana, ten zuidoosten van de kathedraal.

shutterstock_356376611

Palazzo Reale (Koninklijk Paleis)

Het schitterende Koninklijk Paleis is de belichaming van de grootse architectuur waar Napels bekend om staat. Het paleis werd gebouwd in de 17e eeuw en beschikt over een kolossale dubbele trap naar de weelderige koninklijke appartementen boordevol kunstschatten. Neem een kijkje in het theater Teatrino di Corte, de Cappella Palatina en de nationale bibliotheek, die allemaal onderdeel uitmaken van het paleiscomplex.

Locatie: Piazza del Plebiscito

Bereikbaarheid te voet: Het Koninklijk paleis ligt op 30 minuten lopen in zuidelijke richting via de Via Toledo.

Bereikbaarheid per bus: De dichtstbijzijnde bushalte voor de buslijnen 151, 154, 650, ALIB, C25 en N1 is Acton-Molosiglio. 

Bereikbaarheid per metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Municipio. Van daaruit loopt u via de Via Vittorio Emanuele III in 6 minuten naar het paleis. 

Orto Botanico (Botanische Tuinen)

Deze schitterende in 1810 geopende ommuurde tuinen werden ontworpen door Joseph Bonaparte en prins Joachim Murat. De 12 hectare grote tuinen worden vandaag de dag door de universiteit van Napels gebruikt voor onderzoek. De meer dan 10.000 plantensoorten zijn gegroepeerd op botanische familie. Naast de verschillende tuinen, waaronder een varentuin, kunt u er ook verschillende interessante bouwwerken bezichtigen, zoals de 5000 m² grote broeikas. In het gerestaureerde 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het Paleo- en Etnobotanisch Museum. De toegang is vrij, maar we raden u aan een rondleiding te reserveren (+39 081-2533937).  

Locatie: Via Foria 223, bij Piazza Carlo III 

Bereikbaarheid te voet: De tuinen liggen zo'n 20 minuten lopen van het Centraal Station, via Corso Giuseppe Garibaldi.

Bereikbaarheid per bus: De buslijnen 203 of 254 brengen u van Piazza Garibaldi naar bushalte Foria-M. Tenore net buiten de tuin. 

Bereikbaarheid per metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Piazza Cavour (lijn 2 richting Pozzuoli). Een wandeling van 15 minuten langs de Via Fiore brengt u vervolgens naar de tuinen. Als u liever met de bus gaat, neem dan lijn 201 of C47. 

Certosa e Museo Nazionale di San Martino (Nationaal Museum San Martino)

Het nationaal museum is ondergebracht in het indrukwekkende voormalige klooster Certosa di San Martino. Hier kunt u alles te weten komen over de geschiedenis, kunst, klederdracht, cultuur en tradities van Napels. Bezichtig de unieke in dit prachtige gebouw tentoongestelde kunstwerken en het marmeren inlegwerk en geniet van het onvergetelijke uitzicht. In het museum vindt u ook verschillende collecties van onder meer modelschepen en Italiaanse curiositeiten.

Locatie: Largo San Martino, Vomero

Bereikbaarheid per bus: Het museum ligt op 6 km afstand van het Centraal Station en is per auto bereikbaar via de Via Salvator Rosa.

Bereikbaarheid per metro: Vanaf Piazza Garibaldi neemt u metrolijn F2 of L2 naar Stazione Napoli Montesano of Toledo.

Bereikbaarheid per funiculaire: De Funicolare Centrale is een van de langste kabelspoorwegen ter wereld. De kabeltrein vertrekt vanaf de Via Toledo bij Galleria Umberto, even ten noorden van de Piazza del Plebiscito. 

Castel Nuovo Museo Civico (Kasteelmuseum van Napels)

Deze massieve vesting werd in 1279 gebouwd ter bescherming van de welvarende haven van Napels. Tegenwoordig biedt hij onderdak aan het stedelijk museum, waar u fantastische tentoonstellingen vindt van schilderijen, zilveren en bronzen voorwerpen en andere kunstwerken die teruggaan tot de 15e eeuw. In de gotische Capella Palatina vindt u schitterende voorbeelden van 14e-eeuwse fresco's.

Locatie: Piazza Municipio, Quartieri Spagnoli, vlak bij Teatro San Carlo

Bereikbaarheid te voet: Het kasteel ligt op 2,3 km van het Centraal Station, ongeveer 30 minuten lopen via de Corso Umberto I.

Bereikbaarheid per tram: De dichtstbijzijnde tramhalte is Colombo-Porto van Capolinea 1-4.

Bereikbaarheid per metro: Metrolijn L1 brengt u van Garibaldi naar Castel Nuovo/Municipio. De rit duurt ongeveer 18 minuten.

Basiliek van San Francesco di Paola

Dit aan Sint Franciscus van Paolo gewijde huis van gebed vertoont een grote gelijkenis met het Pantheon in Rome. Een majestueuze door pilaren ondersteunde portico vormt de statige ingang tot deze neoklassieke basiliek, die in de 19e eeuw werd gebouwd door Ferdinand I. Het schitterende met goud en edelstenen ingelegde hoofdaltaar in de basiliek werd overgebracht vanuit de voormalige Kerk van de Santi Apostoli. 

Locatie: Piazza del Plebiscito, vlak bij Teatro San Carlo

Bereikbaarheid te voet: De basiliek ligt op 3 km afstand van het Centraal Station, ongeveer 40 minuten lopen via de Corso Umberto I.

Bereikbaarheid per bus: De dichtstbijzijnde bushalte is Solitaria (lijn E6).

Bereikbaarheid per metro: Metrolijn L1 brengt u van Garibaldi naar Castel Nuovo/Municipio. De rit duurt ongeveer 18 minuten. 

Ondergrondse catacomben

Een wat minder gebruikelijke attractie is de Catacombe di San Gennaro, een netwerk van ondergrondse tunnels, graven en door pilaren ondersteunde gewelven. In de catacomben, die zo'n 2000 jaar geleden werden aangelegd, vindt u oeroude mozaïeken en vroege fresco's. Aangenomen wordt dat San Gennaro, de schutspatroon van Napels, hier begraven ligt. 

Locatie: Via Capodimonte 16

Bereikbaarheid te voet: De catacomben liggen op 3,4 km afstand van het Centraal Station, ongeveer 43 minuten lopen via de Piazza Giuseppe Garibaldi.

Bereikbaarheid per trein: Het dichtstbijzijnde treinstation is Piazza Cavour, op 2,4 km afstand van de catacomben.

Bereikbaarheid per metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Materdei (lijn L1).

Vesuvius en Pompeï

De Vesuvius is de enige nog actieve vulkaan in Europa. De laatste uitbarsting was in 1944. Een geweldige uitbarsting in 79 n.Chr. bedolf de steden Herculaneum, Pompeï en Stabiae onder een laag zwarte as en modder, in plaats van onder een stroom lava. Op de rijke vulkanische grond van de hellingen van de vulkaan gedijen nu de druiven en olijfgaarden. U kunt een bezoek brengen aan onder meer Pompeï, waar onder het eeuwenoude puin Romeinse kunstvoorwerpen bewaard zijn gebleven. Bezichtig de fantastische tentoonstellingen in het Antiquarium, neem een kijkje in het Macellum, de overdekte markt met muurschilderingen, en geniet van het fantastische uitzicht op de Vesuvius vanuit het Forum.

Locatie: Gelegen op respectievelijk 14 km en 26 km ten zuidoosten van Napels.  

Bereikbaarheid per trein:  Neem de trein naar Ercolano Scavi en vervolgens een plaatselijke taxi voor de rit naar de Vesuvius. Het gemakkelijkst is het echter om voor een bezoek aan beide sites in Napels een bustocht met gids te boeken.

Bekijk alle voordelen
Lees alle reviews
Betrouwbaar en veilig boeken
Betrouwbaar en veilig boeken
Als eerste op de hoogte van onze acties?
Bekend van de radio

Om u een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies