Bel: 085 8888 004ma-vr, 09:00 - 17:00

Bieden jullie ook
losse operakaarten aan?

Lees het antwoord op deze vraag

  • National Theatre (Praag, Tsjechië)

Betrouwbaar en veilig boeken

Betrouwbaar en veilig boeken

Stadsinformatie

De Tsjechische Republiek ontwikkelde zich na het voormalige communistische regime razendsnel tot één van Europa's meest populaire bestemmingen. De hoofdstad Praag heeft voor elk wat wils, van met kinderkopjes geplaveide straten tot een indrukwekkend kasteelcomplex en museums, winkels, trendy cafés, plaatselijke brouwerijen en een actief nachtleven.

Rondreizen in Praag

 Het historische district van Praag is heel goed wandelend te bezoeken. Om van het ene district naar het andere te komen, heeft u echter een van de metrolijnen nodig die de Oude Stad, de Nieuwe Stad en de Lagere of Mindere Stad met elkaar verbinden. De kaartjes die u kunt gebruiken voor de bus, metro en regionale stadstreinen koopt u bij ticketmachines, buurtwinkels en spoorwegstations. U kunt ook een op verschillende vervoermiddelen te gebruiken Transportpas (niet hetzelfde als een Praagpas) aanschaffen voor 1, 2, 3 of 4 dagen onbeperkt vervoer per bus, tram, metro en kabelspoorweg.

 Kasteeldistrict van Praag (Hradcany)

 Het Kasteeldistrict bevindt zich op een hoger gelegen locatie, die uitziet over de rest van het stadscentrum van Praag. De Sint-Vituskathedraal en kerken en museums hier zijn gerangschikt rond drie binnenplaatsen met tuinen, vestingmuren en statige appartementen. Het kasteel werd gebouwd in de 9e eeuw en fungeert nog altijd als officiële residentie van de president. Elk uur is er een ceremoniële Wisseling van de Wacht. Het speciale plechtige gebeuren met vlaggenceremonie vindt plaats om 12.00 uur en wordt begeleid door een fanfare. Bij de kaartjes inbegrepen is toegang tot alle verschillende bezienswaardigheden in het kasteelcomplex. De koningen van Bohemen woonden van de 11e tot de 17e eeuw in grote weelde in het Oude Koninklijke Paleis. U kunt hier de Koninklijke Appartementen bezoeken, evenals de Vladislavzaal waar ooit koningen werden gekroond en ridders steekspelen hielden om zich te vermaken. Verder bevinden zich in het complex de St. Jorisbasiliek en het Benedictijns Klooster, waar nu de kunstwerken van de Nationale Galerie zijn ondergebracht. Een wandeling door de met kinderkopjes geplaveide steeg achter het klooster voert u naar het Gouden Straatje, een pittoreske rijtje 16e-eeuwse huisjes van ambachtslieden. De huisjes zijn ingebouwd in de fundering van het kasteel.

Locatie: Ten westen van de Karelsbrug in het Hradcany district.

Bereikbaarheid per metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Hradcany.

Bereikbaarheid per tram: De tramlijnen 22, 23 of X-A stoppen in Prazsky Hrad.

 Sint-Vituskathedraal

 De Sint-Vituskathedraal bevindt zich in het kasteelcomplex en is de grootste kerk van de Tsjechische Republiek. De elegante torenspitsen van de in Franse gotische stijl gebouwde kathedraal torenen hoog boven de vestingmuren uit. De kleurige mozaïek boven de boog van de beroemde Gouden Poort bij de zuidelijke ingang stelt het Laatste Oordeel voor en dateert uit 1370. Bezichtig binnen in de kathedraal de grote hoeveelheid kerkschatten, kunstwerken, zijkapellen met decoratieve altaars, fresco's, graven en schitterende gebrandschilderde ramen. De perfecte plaats om te bezoeken op een kille dag! De toegang is gratis, maar voor een bezoek aan de crypte, de toren en het Hoogaltaar heeft u wel een kaartje nodig. Neem een kijkje in de ornamentele kapel van Sint Wenceslas, een 9e-eeuwse inwoner van Praag die vanwege zijn goede daden onsterfelijk is gemaakt in het kerstlied “De Goede Koning Wenceslas”, bewonder de Boheemse Kroonjuwelen in de Kroningskamer of breng een bezoek aan de crypte waar het grootste deel van de Praagse adel ligt begraven. Voor een fantastisch uitzicht op de stad (en een fitness-sessie!) kunt u de 287 treden beklimmen naar de top van de toren.

Locatie: Kasteelcomplex van Praag, Hradcany

Bereikbaarheid per tram: Neem tramlijn 22 of 23 naar Praszky Hrad

Bereikbaarheid per metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Malostranka. Wandel vervolgens door de Fürstenberg Tuinen naar de kathedraal.

 Franz Kafka Museum

 De bekendste Praagse auteur, Franz Kafka, werd in 1883 geboren in dit huis in het Malostranska district. Het is nu een interessant museum over zijn leven, met manuscripten en agenda's, waar u presentaties in 3D en audiovisuele presentaties kunt bijwonen.

Locatie: Hergetova Cihelna, Praag 1.

Bereikbaarheid per metro: Neem de metro naar Malostranska aan de westelijke zijde.

Bereikbaarheid per tram: De tramlijnen 17, 18, 51 en 54 stoppen allemaal bij of dicht bij het Franz Kafka Museum. De dichtstbijzijnde haltes zijn Malostranska aan de westelijke zijde of Staromestska aan de oostelijke zijde van de rivier.

Karelsbrug (Karluv Most)

 Deze oude voetgangersbrug over de rivier de Vltava (Moldau) is een van de meest gefotografeerde historische monumenten van Praag. De brug werd gebouwd in 1357 en was tot 1841 de enige manier om de brede Vltava over te steken. De brug wordt verfraaid door 30 heiligenbeelden in verschillende artistieke stijlen, die geplaatst zijn gedurende een bepaalde periode aan het einde van de 17e eeuw.

Locatie: 2 km ten oosten van het historische centrum Hradcany van Praag.

Bereikbaarheid per metro: De dichtstbijzijnde haltes zijn Malostranska aan de westelijke zijde of Starometska aan de oostelijke zijde van de rivier.

Bereikbaarheid per tram: De tramlijnen 17, 18, 51 en 54 stoppen allemaal bij of dicht bij de Karelsbrug. De dichtstbijzijnde haltes zijn Malostranska aan de westelijke zijde of Staromestska aan de oostelijke zijde van de rivier. 

Oude Stadsplein

 Het mooie Oude Stadsplein is sinds de 11e eeuw het centrum van de stad Praag. Dit schilderachtige plein wordt omgeven door de historische façades van prachtige gebouwen en plaatselijke attracties, het Stadhuis en twee kerken. Op het met kinderkopjes geplaveide plein worden nog altijd regelmatig markten gehouden; de meest bekende daarvan is ongetwijfeld de kerstmarkt in december. Kijk uit naar het Art Nouveau-monument ter ere van Jan Hus, een kerkhervormer en nationale held, en de schitterende 600 jaar oude Astronomische Klok. Neem een rondleiding voor een bezoek aan het Stadhuis en beklim de toren die een fantastisch uitzicht op de stad biedt. Op het plein bevinden zich twee bekende kerken: de barokke Sint-Nicolaaskerk met zijn koepel en de gotische Tynkerk, met de twee voor de stad kenmerkende monumentale torens.

Locatie: Stare Mesto, Praag-Oost

Bereikbaarheid per metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Staromestska, op loopafstand aan de Kaprovastraat.

Bereikbaarheid per tram: Het dichtstbijzijnde tramstation is Staromestska. Een korte wandeling in oostelijke richting langs de Kaprovastraat brengt u naar het plein. 

Astronomische Klok

 De ornamentele gotische Astronomische Klok is een van de belangrijkste toeristische attracties van Praag. De klok werd geïnstalleerd in 1410 en is een van de oudste ter wereld. De astronomische wijzerplaat geeft niet alleen de stand van de zon en de maan weer, maar tegen een zwarte achtergrond ook de tekens van de dierenriem. Op de kalenderwijzerplaat met medaillons met de seizoensactiviteiten staan de maanden afgebeeld. Elk uur komen de figuren tevoorschijn die IJdelheid (met een spiegel), Gierigheid (met een zak goud), een Turk die staat voor plezier en amusement en een geraamte dat de dood symboliseert voorstellen. Het geraamte geeft tijdens deze elk uur plaatsvindende dans de tijd aan. In de deuropeningen boven de klok verschijnen in de zogenaamde Parade van de Apostelen de beelden van de apostelen. U kunt de toren beklimmen om het binnenwerk van de klok te bekijken en van een fantastisch uitzicht over de stad te genieten.

Locatie: Stare Mesto, Oude Stadsplein

Bereikbaarheid per metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Staromestska, op loopafstand aan de Kaprovastraat.

Bereikbaarheid per tram: Het dichtstbijzijnde tramstation is Staromestska. Een korte wandeling in oostelijke richting langs de Kaprovastraat brengt u naar het plein.

Vysehrad

 Heuvelfortdistrict Vysehrad is een interessant historisch deel van Praag op de oostelijke oever van de rivier de Vltava. In dit gebied, dat waarschijnlijk het vroegst bewoonde deel van Praag is, vindt u de Taborpoort, de Leopoldpoort, de Stenen Poort en de vroeg-romaanse Sint-Laurensbasiliek op nog oudere funderingen uit ongeveer 1070. Andere bezienswaardigheden zijn de overblijfselen van de romaanse brug, het Pantheon, verschillende beelden en een overdekte middeleeuwse bron. Een rondwandeling door Vysehrad voert u langs het huis van Popelka Bilianova, de 11e-eeuwse Sint-Maartenrotonde, enkele kleine kerken en kapellen en het nationale kerkhof van Vysehrad.

Locatie: 2,4 km ten zuiden van het Oude Stadsplein in het zuidwestelijke deel van de stad.

Bereikbaarheid per metro: Neem lijn C naar Vysehrad.

Bereikbaarheid per tram: De tramlijnen 7, 8 en 24 stoppen allemaal bij Albertov. U kunt ook lijn 3, 7, 16 of 17 naar Vyton nemen.

 
Bekijk alle voordelen
Lees alle reviews
Betrouwbaar en veilig boeken
Betrouwbaar en veilig boeken
Als eerste op de hoogte van onze acties?
Bekend van de radio

Om je een goede website te kunnen bieden, maken we gebruik van cookies. Meer informatie over onze cookies